Ilustracija, Foto: Annebel van den heuvel / Alamy / Alamy / Profimedia

Matija je dvomesečna beba, rođena u čačanskoj bolnici, ali nažalost, nije kao ostali mališani otišao u svoj dom, već se o njemu staraju sestre i lekari dečijeg odeljenja ove zdravstvene ustanove u Čačku.

Prema saznanjima portala Nova.rs on je napredan i dobar dečak, ali majka mu je hospitalizovana na psihijatriji u bolnici, pa su mu neophodne pelene, hrana i odelo. Kako kaže naš sagovornik iz ove ustanove, nakon apela upućenog posredstvom društvenih mreža, pomoć je za njega počela da pristiže.

„Međutim, i sami znate da je bebama potrebno mnogo sitnica. Molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu da to i učine“, rekao je izvor portala Nova.rs.

Prema njegovim navodima, uprkos teškoj situaciji, ovom mališanu ne nedostaje ljubavi i brige. Omiljen je među medicinskim, ali i nemedicinskim osobljem čačanske bolnice. Pokušali smo da  saznamo i da li će se Matija uskoro buditi u majčinom zagrljaju, ali nismo uspeli. Nezvanično i nepotvrđeno, brigu o ovom malom dečaku će preuzeti Centar za socijalni rad u Čačku nakon čega će ga dati na usvajanje.

Nadajmo se, svi zajedno, da će se naći najbolje rešenje za njegovo srećno detinjstvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar