Viktor Samolov
Viktor Samolov Foto:Promo/Budi human

Majka malog Viktora moli za pomoć u daljem prikupljanju sredstava za lečenje svog trogodišnjeg deteta.

Viktor Samolov, dečak od tri i po godine, ima veoma retku dijagnozu, lobarnu holoporozencefaliju, od koje boluje veoma mali broj dece u Srbiji. Kao posledicu tog stanja ima i dihagnozu cerebralne paralize.

„Viktorov mozak nije u potpunosti razvijen i prognoze po rođenju su bile da verovatno neće moći ništa da uradi samostalno“, kaže Viktorova majka Jelica.

Kako kaže, preko „Norbs-a“ je stupila u kontakt sa još jednom porodicom koja ima dete sa istom dijagnozom.

Borbu porodice Samolov možete pogledati i na Jutjubu, gde su govorili o poteškoćama na koje su nailazili, a koje se odnose na podršku osobama sa retkim stanjima i njihovim porodicama.

Iako je Viktor do sada hrabro prkosio svim dijagnozama, još uvek ne može samostalno da sedi, puzi ili hoda. Kako navodi njegova majka, dečak se trudi da uradi nešto samostalno, na primer da se „kako on ume, na svoj način“ kreće po podlozi, kao i da pravi korake uz pomoć terapeuta.

Sam uzima predmete koju mu ponude, i vrlo je druželjubivo dete.

„Pomoć nam je potrebna jer smo iscrpeli skoro sva sredstva sa Fondacije „Budi Human“, pa molimo ljude dobre volje da nam pomognu u daljem lečenju našeg deteta. Postoje mnoge terapije pored fizikalnih terapija koje bismo probali, kao što su matične ćelije, delfino terapije i slično, ali nemamo dovoljno sredstava za tako nešto. Zato vas molim, ukoliko ste u mogućnosti, pomozite nam tako što ćete poslati SMS za Viktora“, apelovala je Viktorova majka Jelice, objasnivši da im prikupljanje sredstava trenutno ide loše, te da ukoliko se ovako nastavi, uskoro će ostati bez sredstava na Fondaciji.

BONUS VIDEO Mentalno Razgibavanje: Lečenje za Dž, ako platiš

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar