Majka iz Beograda šokirana i zgrožena: Kako su pokušali da me pokradu u apoteci

Društvo 03. jul 202213:58 > 14:4039 komentara
Podeli:
Foto:MICHAEL DONNE / Sciencephoto / Profimedia

Marija Mihailović iz Beograda odvela je sina koji je star deset i po meseci kod lekara. Kada je uzela terapiju za svoju bebu, otišla je u apoteku, da bi onda shvatila da je - kradu. Na muci njenog deteta i nje nakon cele noći provedene u bolnici, pojedini su pokušali da zarade.

Ovo je Marija rekla u razgovoru sa našim novinarom:

„Juče je Vukan dobio koprivnjaču, nocas sam ga odvela u Tiršovu, sve u redu, alergija se povukla, u Tiršovoj su veoma dobro odradili posao, bili ljubazni, na izveštaju su napisali terapiju, i rekli da to za inhaliranje ima da se kupi u samo dve apoteke u Beogradu (lokacije poznate redakciji). Otisla sam u jdnu od njih, bila je prilična gužva i čekali smo napolju prvo, a onda su me ljudi pustili unutra, jer je sve jako sporo išlo. Dve radnice su bile unutra, jedna mlada, druga starija i biću slobodna da kažem da je veštica. Sve vreme kroz neku ironiju proziva i tu koleginicu i mušterije. Dolazim na red, dajem papir iz bolnice, govorim da mi treba 5 špriceva po 5ml i 5 po 2.5ml. Ona kaže daću ti po 10. Tražila sam igle po 2 od vrste – daje mi po 5. U svakom slučaju, ona mi pakuje šta mi treba, i kaže meni: „Kako plaćaš?“, ja rekoh „Karticom“. Kaže „Ne može karticom, samo keš“, ok, podignem, vratim se, ona to pakuje u kesu, i kaže meni 7330 dinara, ali da dam 7000″, kaže Marija.

Dajte koliko imate, nema veze što smo apoteka

"Ja rekoh "Pa nije ovo pijaca", i dam joj tačan iznos. Bukvalno sam bila u šoku i zbog računa i zbog noćas. Izađem, uzmem sina Vukana, i krenem da sednem u neki park. Uzmem kesu da vidim račun - nema računa. Vratim se i tražim račun, ona mi kaže "Pa niste ga uzeli", pa rekoh "Gospođo, tako lepo ste vezali kesu da sam mislila da je tu račun".

"Ona je tražila taj račun 10 minuta, verujte mi, i bila je skroz drugačija žena od malo pre, uplašena skroz, nije bilo nikoga sad od mušterija. Rekla mi je da ako mi je nešto puno da mogu da vratim, vratila sam fiziomer, kapi za nos koje su bile oko 1550 dinara. Dok mi je vraćala pare rekla mi je da radi ispravku i sve ok - daje mi, jelte, 2 računa".

"Jedan račun od pre 20 minuta, kad sam bila, na kojem pise 3.800 dinara, i drugi račun, koji je otkucala sad, od 3.500: to su te ampule za inhalaciju koje imaju samo kod njih i u još jednoj apoteci, jedna kosta 351 dinar, sinu su dali 10 komada", priča mlada majka.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Parola "APP" - ako prođe, prođe

"Kad sam shvatila da su lopovi, jer jesu, pretila sam inspekcijom. Rekla je da zovem i da sam za sve u pravu, ja rekho "Pa naravno da jesam u pravu, kako Vas nije sramota, zašto niste otkucali račun odmah ceo, nego posle 20 minuta".

"Tražila sam šefa, rekla sam da se nadam da nije ona šef, rekla je da nije i da šef nije tu, i da radim šta znam. Rekla sam da ću zvati inspekciju. Za sebe ne bih uzela, ali dete je u pitanju, moje dete od 10 i po meseci, s kojim sam provela celu noć u Tiršovoj, da bi mi ona rekla kako će mi vratiti novac ili da vratim sve ako ne želim, dok je mlađa devojka koja tu radi samo ćutala i gledala u pod. Pravdala se sve vreme kako je radila u žurbi tako, jer me je pustila preko reda, pa sad ako me je pustila preko reda treba da me krade? Ne razumem. Elem, na kraju nisam jedina koja je tako prošla, mnogima rade isto...", završava Marija koja nije želela da ćuti, već je odlučila da javno ukaže na ovaj problem.

Bonus video: Ksenija Zečar "Esensa": Šta treba da sadrži putna apoteka?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar