Foto: Profimedia.rs

Prva loto sedmica izvučena u 2020. godini uplaćena je u Kučevu i svom dobitniku doneće više od dva miliona evra. Podsećamo na neke od sudbina loto milionera u Srbiji i svetu.

Tokom prošle godine, prema podacima sa sajta Lutrije Srbije, sedmica je izvučena četiri puta. Igrači su najviše sreće imali u maju 2019. godine, kada je u tri kola zaredom izvučen najveći dobitak. Tada je premija otišla u Beograd, Grocku i Kladovo. Ponovo se sreća igračima osmehnula u septembru, kada je dobitak otišao u Prnjavor.

Većina dobitnika zatraži od Lutrije Srbije da ostane anonimna i nastavi da živi mimo očiju javnosti. Tako je, pre nekoliko godina, profesor iz Novog Beograda, svoj dobitak proslavio u krugu najuže porodice i nastavio da živi kao i pre „sedmice“. Kako je ispričao radnicima Lutrije Srbije, pare je iskoristio da bi otplatio dugove, a najveći deo novca odlučio je da sačuva za školovanje dece u inostranstvu.

Za sudbine nekih od dobitnika se sazna tek kasnije, i to najčešće ukoliko im život baš i ne krene u pravcu u kom su očekivali.

Najpoznatija loto milionerka iz Srbije

Poznata je priča loto milionerke iz Mladenovca, koja je 2011. godina osvojila dva miliona evra. Pošto je podigla novac, duž leđa je istetovirala svih sedam dobitnih brojeva. Nije krila uživanje u luksuzu, mada je kasnije pričala medijima da nije želela da javnost sazna da je dobila sedmicu, ali je to otkriveno jer nije mogla da sakrije radost.

loto sedmica
FOTO: EPA/MATTHIAS BALK

Priznala je da se ubrzo razvela, a zbog novca i posvađala s delom porodice. Pet godina kasnije privedena je u automehaničarskoj radnji, koju je navodno htela da zapali. Branila se da je žrtva manipulacije majstora koji je hteo da je pokrade.

Za deset godina potrošio 15 miliona evra

U svetskim razmerima svako je jedan od najinteresantnijih primera Britanac, radnik tamošnje gradske čistoće, koji je početkom dvehiljaditih sa svega 19 godina dobio 15 miliona evra. Posle deset godina ostao je bez novca, koji je, kako je priznao, potrošio na sportske automobile, drogu i prostitutke. U jednom trenutku je čak zapao u dugove i završio u prihvatilištu. Nakon toga je nastavio da zarađuje za život radeći fizičke poslove.

Čak 70 odsto loto milionera, kako tvrdi jedno britansko istraživanje iz 2017. godine, već posle dve godine potroši sav novac od premije, a potom bankrotira, posvađa se sa porodicom i prijateljima. Neki čak završe i u zatvoru.
Glavni razlog za ovakav rasplet je, kako navodi istraživanje, što većina ljudi ne ume da raspolaže ogromnom količinom novca, posebno ako ga iznenada i bez muke dobije.