Foto: N1

Građani Novog Pazara sumnjaju da ljudske kosti nađene u blizini restorana u naselju Postenje, o kojima su na društvenim mrežama objavljene fotografije, potiču iz obližnjeg, nedavno raskopanog srednjovekovnog groblja, objavio je Radio Sto plus.

U novopazarskoj policiji su rekli da su o pronađenim ljudskim ostacima obavešteni tokom dana i da su obezbedili lice mesta, i da još uvek nema informacija o njihovom poreklu ili starosti.

Prošlog vikenda raskopan je i uništen arheološki lokalitet Latinska crkva u blizini Crkve svetih apostola Petra i Pavla (Petrove crkve).

Taj lokalitet je, pored groblja, obuhvatao i ostatke crkve iz 14. veka, otkrivene pre 40 godina.

Na osnovu karakteristika živopisa, pretpostavlja se da je crkva izgrađena u prvoj polovini tog veka i da je srušena koju deceniju kasnije, prilikom osmanskih osvajanja ovih krajeva.

Lokalitet se nalazi na privatnoj parceli koju, prema rečima komšija, vlasnici uglavnom nisu koristili sve do pre nedelju dana, kada su je pomoću mašina raskopali kako bi, navodno, otvorili auto plac.

Iako su, tvrde upućeni, građevinsku inspekciju na vreme obavestili da su započeti radovi i da se radi o lokaciji pod zaštitom države, ona je reagovala kada je sve bilo porušeno.

U ponedeljak su doneli odluku o zatvaranju gradilišta.

O svemu su obavešteni policija i tužilaštvo koje će proceniti da li u postupcima izvođača radova ima elemenata krivičnog dela.

BONUS VIDEO – U parku kod hotela Moskva u Beogradu pronađeno telo muškarca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar