Foto: NOVA S

Gost večerašenje emisije "Među nama" bio je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

Narodne kuhinje u Srbiji radile su i u toku vanrednog stanja.  Na više od stotinu punktova u Beogradu i u Srbiji, svakoga dana su delile obroke, odnosno oko 33.000 kuvanih obroka.

Na pitanje Maje Nikolić, da li se broj korisnika tokom proteklih meseci povećavao, kao i da li se broj zahteva za pomoć, tokom proteklih meseci povećavao, Miladinović je rekao:

„Period koji traje, i ova kriza koja je zahvatila čitav svet, koja ima svoj zdravstveni, ali istovremeno i značajan socijalni karakter, je uslovio da se i one rezreve, da tako kažem, koje su ljudi imali, na neki način iscrpu i da se jednostavno dođe u situaciju da su potrebe velike. Dakle, govorim samo o onim kategorijama koje su na određen način permanentno ugrožene, 65 i više godina, i kojima je onemogućeno kretanje u ovim uslovima. Govorim o ukupnom stanovništvu u ovim uslovima koje ima jednu potrebu da dobije informaciju, koje ima potrebu da dođe do mesta na kome može da dobije odgovarajući odgovor, uslugu ili pomoć, i tu je onda i njihovo veliko obraćanje u preko 130 organizacija Crvenog krsta. U Republici Srbiji su tu i takozvani info centri. Preko 50.000 poziva građana je upućeno prema ovim centrima, koji su u suštini uglavnom upravo usmereni na to“.

O čemu je još pričao Ljubomir Miladinović, pogledajte videu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar