Foto: TANJUG/ TANJA VALIĆ/ nr

Građani stariji od 65 godina sutra će moći da kupuju namirnice u prodavnicama od 04.00 do 07.00 sati ujutru, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić zamolio je sve druge građane koji ne pripadaju toj starosnoj grupi da ne dolaze u to vreme i stvaraju gužve i da će robe biti dovoljno.

„Molimo sve druge da ne dolaze u to vreme, jer ovo je akcija isključivo namenjena penzionerima i starijima od 65 godina“, rekao je Ljajić za TV Pink.

On je dodao da će robe biti dovoljno i da nema potrebe da se stvaraju gužve u radnjama. Ljajić je istakao da je važno da se poštuju mere poput držanja odgovarajućeg odstojanja, kao i da su se posle današnjeg sastanka javili mnogi trgovci sa željom da učestvuju u ovoj akciji.

Spisak trgovinskih objekata, koji će za starije od 65 godina raditi nedeljom od četiri do sedam ujutro, možete da pogledate ovde.

Kako je rekao, niko neće ostati bez potrepština, radnje su pune robe, a ovakve akcije za najstarije sugrađane biće organizovane i narednih nedelja.

U Jagodini će raditi 104 prodavnice

Za penzionere i osobe starije do 65 godina sutra ujutru od 5.00 do 7.00 sati u gradu Jagodini i seoskim mesnim zajednicama će raditi 104 maloprodajna objekta, saopštila je večeras Gradska uprava. U gradu najviše maloprodajnih objekata je na Gradskoj tržnici, uz prodavnice mešovitom robom su i prodavnice prehrambene robe, higijene i kućne hemije, ribarnice, mlekare, trgovine živinskim mesom, mesare, prodavnice brze hrane…

„Ne očekujem da bude bilo kakvih problema, niti gužvi“, rekao je on i zahvalio trgovcima, predstavnicima grada, drugih lokalnih samouprava, prodavcima i kasirkama u radnjama, koji su kako kaže, pored lekara i policije treća grupa koja se nalazi na prvoj liniji obrane od pošasti koja nas je zadesila.

On je ukazao i da nema problema u snabdevanju i da se u hodu otklanjaju problemi sa kojima se trgovci suočavaju. Ministar je istakao da su marketi i radnje u Srbiji bolje snabdeveni od marketa u nekim evropskim metropolama.

„Verujem da ćemo ovakvu snabdevenost obezbediti do kraja trajanje krize“, naveo je Ljajić.