Ljajić: Ova turistička sezona je izgubljena

Društvo 20. mar. 202010:41
Podeli:
Foto: N1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će šteta u turizmu zbog koronavirusa, bez ikakve sumnje, biti velika i da ove godine "možemo samo da sanjamo" turističku sezonu kakva je bila prošle godine.

Ljajić je za TV Pink ocenio da je ova turistička sezona izgubljena, eventualno bi, kaže, šteta mogla da se smanji ukoliko bi se kriza završila do juna, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, po svim zakonima novac koji su građani uplatili za letovanje mora biti vraćen, a procena je da je oko 100.000 njih već to učinilo.

S druge strane, kako kaže, biće problema za aranžmane koji su uplaćeni za maj, budući da su agencije već uplatile novac hotelijerima, prevoznicima…

„To su stvarni troškovi“, rekao je Ljajić i dodao da se sada traži rešenje sa agencijama i putnicima.

Pokušavamo da nađemo neki dogovor, ako agencije mogu da obeštete putnike, a jedan od načina je i da se u roku od godinu dana građanima obezbedi aranžman na istoj ili nekoj drugoj destinaciji.

Treba zaštititi interese i građane i agencije, jer nije cilj da one bankrotiraju, pa da, kako kaže, mora da se počije od nule.