Foto: Vojin Radovanović/Danas

Oko hiljadu građana okupilo se ispred Patrijaršije u Beogradu, odakle treba da krene „Litija za spas Srbije“, u organizaciji niza udruženja okupljenih u neformalno udruženje „Ujedinjeni za tradiciju i porodicu“.

Litija je krenula do Crkve Svetog Marka, a kako je rekla jedna od organizatorki Aleksandra Knez Milojković iz udruženja „Sabor pravoslavnih žena“ kako bi okadili ulice, piše Danas.rs.

Okupljeni nose zastave sa motivima pravoslavnih svetaca i ikona, zastavu Miholjskog zbora i šetalice sa natpisima „Sveti oče Savi moli Boga za nas“ i „Kosovo je srce Srbije“.

Foto: Vojin Radovanović/Danas

Ove litije su krenule kao odgovor na održavanje manifestacije Evroprajd, a građani danas šetaju kako bi se usprotivili uvođenju sankcija Rusiji, priznavanju Kosova od strane Srbije, a traže i zabranu „propagiranja LGBT na 100 godina, kako je to ranije rekla jedna od organizatorki Nada Gladović, članica Dveri i udruženja Lekari i roditelji za nauku i etiku.

Među okupljenima je i predsednik Dveri Boško Obradović.

Intoniraju pravoslavne molitve i pojenja.

Zadnji deo kolone uzvikuje Hristos voskrese, a oni građani koji se nalazi pri čelu kolone odgovaraju sa Vaistinu voskrese.

Saobraćaj je blokiran od Patrijaršije do Crkve Svetog Marka.

Bonus video: Pogledajte kako je uhapšen litijaš koji je probio ogradu kod crkve Svetog Marka

Komentari

Svi komentari (0)