Foto:Shutterstock

Od 234 obrađena uzorka, u Leskovcu je registrovano troje novozaraženih, te je ukupan broj obolelih od početka epidemije u tom gradu 413, a u poslednja 24 sata od 50 pristiglih rezultata radnika u južnokorejskoj fabrici "Jura" nema pozitivnih na virus korona.

U kompaniji „Jura“ ukupno je od 6. aprila registrovano 104 zaražena radnika u fabrici u Leskovcu i 15 u Nišu, od toga je 59 lica testirano negativno na drugom i trećem testu, a 60 lica čeka drugi covid test.

„Na današnji dan broj zaraženih radnika u ‘Juri’ i dalje iznosi 41. Nema porasta obolelih ni u ostalim firmama u kojima je bilo zaraženih“, kaže gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

U Jablaničkom okrugu, sem u Leskovcu, nema novih potvrđenih slučajeva, a broj obolelih isti je kao i juče – u Vlasotincu 111, Lebanu 30, Bojniku 27 i Medveđi 4.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, trenutno se leči 116 pacijenata.

„Broj hospitalizovanih je 116, od toga 51 radnik “Jure“. Bilo je 8 prijema, 17 otpusta i jedan pacijent je upućen u Klinički centar Niš“, kaže Cvetanović.

Dodaje da je od početka epidemije ukupno zabeleženo 97 zaraženih koji su zaposleni u zdravstvu, kao i da taj broj nije od juče promenjen.

Rezultati se čekaju za još 262 testirane osobe.

Do sada su izlečene 432 osobe, 281 osoba je otpuštena iz kovid bolnice u Leskovcu i 151 iz privremenih bolnica, a ukupno je testirano 5.893 Leskovčana.

DOPUNA: Iz kompanije Jura stigao je zahtev za korekciju podataka o broju zaraženih u ovoj kompaniji. Prethodno je u tekstu pisalo da je u Juri 113 obolelih.

 
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar