Saznajemo: Lekari zabrinuti za stanje patrijarha

Društvo 15. nov. 202012:02 > 12:0914 komentara
Podeli:
Hram Svetog Save Patrijarh srpski gospodin Irinej
Patrijarh srpski gospodin Irinej Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Lekari su veoma zabrinuti za zdravlje patrijarha Irineja, njegovo stanje se konstantno prati, jer je koronavirus značajno uticao na slabljenje njegovog opšteg zdravlja, saznaje Nova.rs iz izvora bliskih Patrijaršiji i VMC Karaburma.

Kako je rečeno našem portalu iz Patrijaršije, Irineju se pre nekoliko dana pogoršalo stanje, međutim, verovalo se da će uspeti da prevaziđe zdravstvene probleme. Naš sagovornik dodaje da je tek u prethodna dva dana javnost počela da dobija informacije na adekvatan način.

„Već nekoliko puta je zasedao konzilijum lekara. U početku je njegova svetost zaista bio dobro, ali su se nakon određenog vremena ispoljili simptomi korone. Problem je bio što su se informacije od njegovog odlaska u bolnicu u značajnoj meri skrivale. Jedan episkop je izlazio u javnost sa poluinformacijama o njegovom zdravlju i time dovodio vernike u zabludu“, navodi naš izvor, dodajući da se Irinej leči od kardiovaskularnih tegoba u bolnici koja nema sve uslove za to.

S druge strane, sagovornik našeg portala iz VMC Karaburma, medicinske ustanove u kojoj se leči patrijarh, navodi da je poglavar SPC u ozbiljnim godinama i samim tim ugrožena grupa koja zahteva posebnu pažnju i negu.

„To što je on značajna ličnost čini ovu situaciju dodatno osetljivom. Irinej više od deceniju ima problema sa srcem. I da nema, kod starijih ljudi se često jave takve vrste slabosti usled zaraze koronavirusom. Tim ozbiljnih lekara prate njegovo zdravlje i učiniće sve kako bi mu pomogli da prevaziđe ovu situaciju“, poručuo je naš sagovornik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar