Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Medicinski štab je predožio da se smanji broj kontakata ili kroz vanredno stanje ili policijski čas, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i najavio da će se Krizni štab sastati narednih dana da donese odluke. U međuvremenu, sve radi kao i do sada pošto lekari smatraju skraćivanje radnog vremena pojedinih objekata za nekoliko sati ne menja mnogo situaciju.

„Medicinski deo Kriznog štaba tražio da smanji broj kontakata kroz vanredno stanje i policijski čas. Jasno i decidno kažu da bi medicinski to bilo najcelishodnije. Jedino što predlažu je policijski čas“ rekao je Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba.

On je naveo da lekari nisu želeli da ulaze u ekonomske posledice zatvaranja i najavio da će se sledećih dana ponovo sastati i doneti odluku koja je adekvatna za sve nas.

„Jedina opcija koju u ovom trenutku predlažu je apsolutni lok daun i policijski čas. To je jedini način da se u narednih sedam do 10 dana stabilizuje epidemiološka situacija.Veliko je opterećenje zdravstvenog sistema, a ako imamo više obolelih ne možemo da vakcinišemo ljude“ rekao je on.

On je naveo da sve može da se zatvori, ali da je problem što se bez policijskog časa organizuju okupljanja i žurke po kućama.

„Ako ne poštujemo mere vratićemo se u istu, a možda i goru situaciju od decembra“ istakao je.

Najavio je da sutra poseban tim iz Ministarstva zdravlja ide u Vranje da vidi zbog čega je veliki broj zaraženih u tom gradu.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 3.469 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 16 pacijenata. Testirano je ukupno 13.286 osoba, a na respiratorima su 164 pacijenta.

Prethodnog vikenda došlo je do delimičnog zatvaranja jer je tokom prethodne nedelje zabaležen značajan rast broja zaraženih. Tako su tokom subote i nedelje tržni centri i ugostiteljski objekti radili od 6 do 14 sati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare