antitela
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na koronu kao da smo potpuno zaboravili, kao da je nije ni bilo. Ipak, veliki rast broja zaraženih podseća nas da virus nije umro i da je oprez neophoda. Za samo desetak dana broj zaraženih se duplirao - bilo je dnevno oko 500 zaraženih, a stada je premašilo 900 je do 800. Zato lekari insistiraju da se maske ponovo vrate u upotrebu u zatvorenom prostoru. Virusolog dr Aleksandra Knežević, sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju.

“Neophodno je da građani ponovo počnu da nose maske i zaštite se. Maske se moraju nositi u gradskom prevozu kad je gužva, kao i na svim manifestacijama na kojima je veliki broj ljudi. Na vrućinama svi izbegavaju da nose masku, ali moraju da shvate da će ih ona spasiti virusa. Atmosfera u našem društvu je previše opuštena, niko više ne razmišlja o koroni, maske ne nose ni u apotekama, domovima zdravlja, čak ni u bolnicama ne poštuju ovu meru, što je nedopustivo” naglašava dr Knežević.

Članica Saveta udruženja Ujedinjeni protiv kovida (UPK) očekuje da će u narednih sedam dana broj novozaraženih u Srbiji preći hiljadu na dnevnom nivou.

„Potrebno je vratiti obavezno nošenje maski u zatvrenom prostoru“, rekla je dr Plavšič.

Bonus video: Korona – Poslednji čin?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare