Krizni štab Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Stav medicinskog dela Kriznog štaba je da zimski raspust bude produžen i da kovid-propusnice treba da važe 24 sata", to za Nova.rs, pred sutrašnju sednicu objašnjava dr Zoran Bekić član Kriznog štaba i koordinator vakcinalnih punktova na Sajmu i u tržnom centru "Ušće". Krizni štab zaseda sutra u 15 časova i na njemu očekujemo važne odluke, ipak ne zavisi sve od lekara.

Krizni štab će sutra razgovarati o temama koje su aktuelne – novom soju korona virusa, zimskom raspustu, kovid propusnicama, rad skijališta, ali i predstojećim slavama i dočeku Nove godine.

Zoran Bekic
Zoran Bekić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Od dr Bekića pokušali smo da saznamo kolike su šanse da đaci na zimski raspust krenu već 15. decembra, a ne 31. kao što je zvaničnim kalendarom predviđeno.

„Ta odluka je na Kriznom štabu. Ne mogu da pričam o šanslama za nešto tako. Sagledaćemo iz svih uglova. Medicinski deo Kriznog štaba ima stav koji je, pre svega, usmeren na epidemiološke parametre, ipak, tu je celokupni Krizni štab koji će dati zvaničan stav kada se situacija bude sagledala iz svih uglova. U svakom slučaju, stav medicinskog dela Kriznog štaba je da zimski raspust bude produžen“, objašnjava dr Bekić.

On ističe da je produžetak jesenjeg raspusta pre dve nedelje pokazao efekat,

„Videli smo sjajne efekte sa produžetkom jesenjeg raspusta. Videli smo da je značajno pao broj inficiranih, kako u opštoj populaciji, tako u školama. Za sada je daleko bolja epidemiološka situacija. Videćemo da li ćemo sada da odredimo sve u vezi sa raspustom ili ćemo još jednom da se sastanemo, ako bi došlo do pogoršanja epideiološke situacie“, navodi Bekić.

Naš sagovornik napominje da su lekari iz Kriznog štaba stava da kovid propusnice treba da važe 24 sata, ali sve ćemo to da vidimo sutra.

Jedna od tema na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba biće i to da kovid-propusnice važe i na stadionima i na koncertima.

Bonus video: Čekajući Krizni štab

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare