Ugalj, ogrev, grejanje, grejna sezona
Foto: Shutterstock

Kako su penzioneri iz Lajkovca, umesto da dobiju ugalj na rate, ostali i bez uglja i bez para. Dan danas mnogi od njih pokušavaju da povrate novac, a za sve krive predsednika opštinskog penzionerskog udruženja kome su, kažu, pare davali na ruke. U međuvremenu je i račun udruženja blokiran. Javio se i predsednik, poručuje - vidimo se na sudu.

Osim Mileta koji je lajkovačkom prugom davno išao i to samo u pesmi, u praksi se lajkovačkom prugom svakodnevno prevozi ugalj. Zašto nije stigao do nekih lajkovačkih penzionera – o tome je ova priča.

Suvi se ugalj još letos nudio na rate lajkovačkim penzionerima i to onima koji su članovi opštinskog penzionerskog udruženja Klub.

N1: Je li taj ugalj došao do krajnjih korisnika?

Selimir: Nije. I veliki broj penzionera je tražio povraćaj novca.

Neki su taj novac na kraju i dobili, dok drugi i dalje jure onog ko ih je, kažu, prevario – predsednik ovog penzionerskog udruženja Branko Perić.

„Kod njega se piše ugalj i mi mu dajemo pare, mi njemu pare, on nama ugalj. Mi dali pare, ni uglja ni para!“, pričaju penzioneri.

N1: Koliko ste vi dali njemu za ugalj?

Rade Živanović, penzioner iz Jabučja: Petnaest do šesnaest hiljada dinara. Molio sam godinu dana da mi vrati pare, na kraju je došao ovde (u klub penzionera) uzeo pare iz kase i isplatio mi.

„Neko je dobio povrat novca, neko nije…“, dodaje Vera Božić, penzionerka iz Jabučja.

N1: Kako ste vi uspeli?

Vera: Pa ja sam bila uporna.

„Otprilike da je ostavio samo žene sad, pošto su slabiji pol, da njima duguje i one dolaze skoro svaki dan da traže svoje pare“, dodaje Selimir.

N1: A što samo ženama? Kako je prolazio s muškarcima?

„Pa verovatno su mu malo pretili, pa je njima morao da plaća sve, razumete?“, kaže Selimir.

N1: Možda vas ne sme zato što ličite na Vladimira Putina?

„Iz nekog profila – da“, odgovara Živko Matić, penzioner iz Ratkovca, i dodaje da njega ne sme jer je sportista.

Putinov dvojnik kratko je, još pre šest godina bio zamenik predsednika udruženja, ali se nije pitao ni za šta. Selimir je pak do pre dve godine bio predsednik izvršnog odbora, ali je „smaknut“ kad je počeo da se raspituje o finansijama.

„Pa čujte, on je ovo skoro privatizovao, nikoga nema od saradnika, ni potpredsednika, ni blagajnika, ni sekretara, nikoga… a jedno vreme je radio kao konobar u ovom kafeu“, objašnjava Selimir Radodvančević, penzioner iz Lajkovca, inače bivši član IO udruženja penzionera.

O Periću sve vreme slušama u pauzama njegovog nejavljanja na telefon.

„Misli da neko ga traži za pare, pa ne sme da se javi“, pretpostavlja Selimir.

Bio je na mešalici, rekao je kad se konačno javio porukom:

„Za sva krivična dela postoji sud i njemu, ako me pozove, polažem račune. A oni to nek dokažu na sudu, pa onda nek vas zovu, a za klevetu se isto odgovara. Pozdrav“, odgovorio je predsednik udruženja penzionera u SMS poruci.

„Pa nek dokaže s priznanicama je l’ dao pare, je l’ dao ugalj, nek iskalkuliše to čisto na čisto“, poručuje Ratko.

Jer čist račun je duga ljubav. Zato mi odlazimo i plaćamo i kafu i rakiju, jer ovde kad kažete „domaća“ stiže rakija, a ne kafa.

***

BONUS VIDEO – Vojni sindikati tvrde da su pod pritiskom obaveštajne službe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar