Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Od prvog pacijenta pa zaključno sa današnjim danom u Subotici je ukupno potvrđeno 15 slučajeva zaraženih virusom korona, izjavio je danas gradonačelnik Bogdan Laban i ističući da među zaraženima nema zdravstvenih radnika, pozvao sve da ne šire dezinformacije i lažne vesti.

Laban je rekao da su svi oboleli Subotičani stabilno te da situacija nije zabrinjavajuća, a da je povećanje zaraženih, shodno situaciji u zemlji i Evropi uopšte, očekivano i dodao da s obzirom da smo u četvrtoj sedmici epidemije, situacija nije zabrinjavajuća za Suboticu.

Naglasio je i da su jedine relevantne i pouzdane informacije o broju obolelih one koje saopštava Ministarstvo zdravlja i pozvao građane da ne šire paniku i dezinformacije.

„Podsećam da je za tačan broj obolelih i hospitalizovanih jedina relevantna i tačna informacija od strane Ministarstva zdravlja, a različite i oprečne informacije o osobama koje su zaražene predstavljaju opasnost“, kazao je Laban dodajući da se na taj način nepotrebno unosi panika među građane.

Apelovao je na sve da budu odgovorni prema sebi i društvu, da oni koji mogu kada na snazi nije zabrana kretanja izlaze samo kada moraju i da ne koriste policijski čas za ostvarivanje socijalnih kontakata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram