Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Od tri zdravstvena radnika iz Kuršumlije, koji su bili na infektivnom odeljenju prokupačke bolnice, dva su negativna na korona virus i pušteni su kući, a jedan je pozitivan i prebačen u halu Čair u Nišu, kaže direktorka Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović.

Petrović je za Tanjug rekla da je to četvrti potvrđen slučaj na područiju opštine Kuršumlija i navela da se sutra očekuju rezultati testiranja zaposlenih u Domu zdravlja kojima su juče uzeti uzorci.

Kako kaže, trudnica u šestom mesecu trudnoće iz Kuršumlije, koja se inficirala od supruga koji je preležao Kovid 19, smeštena je na privremeno respiratorno odeljenje kuršumlijskog Doma zdravlja.

„Njoj planiramo da uradimo ponovo test, ako je Kovid pozitivan šaljemo je u KBC Dragiša Mišovic, takav je dogovor sa načelnikom“, rekla je Petrović.

Kaže da je trudnica dobrog zdravstvenog stanja i pod stalnim nadzorom lekara, ginekologa i medicinskog osoblja DZ Kuršumlija.

Inače, kako navodi Petrović, sve manje pacijenata dolazi na pregled u Respiratornu ambulantu Doma zdravlja Kuršumlija što znači da je stanje stabilno.

Kaže da Dom zdravlja Kuršumlija ima svu neophodnu opremu i dobro je snadbeven kako opremom tako i lekovima.