Foto:Срби за Србе

Porodica Spasovski živi na ivici egzistencije u selu Pelince u Severnoj Makedoniji, u trošnoj kući, koja se može srušiti svakog časa.

Samohrana majka Hristina, zajedno sa Lukom (7) i Mariom (1) dočekala je ljude iz organizacije „Srbi za Srbe“ i uvela ih u kuću čija unutrašnjost nimalo ne zaostaje za onim što su imali prilike da vide spolja.

Rupe na plafonu i zidovima, goli beton prekriven starim tepisima, dotrajalo pokućstvo, bez kupatila i osnovnih uslova za život – realnost je u kojoj dvoje mališana odrasta.

„Prošle godine desila nam se velika tragedija kada je suprug preminuo. Pošto nismo mogli sami, morala sam da se vratim kod majke i brata, pa trenutno živimo u jednoj sobi” – rekla je majka Hristina.

Foto:Срби за Србе

Vidno potreseni težinom situacije u kojoj se ova porodica nalazi, iz organizacije su pokušali da dođu do odgovora o adekvatnoj pomoći.

„Najviše bismo voleli da živimo bliže centralnom delu sela. Da bi se naš san ostvario, potrebna je izgradnja nove kuće u kojoj bi deca imala sve što im je potrebno za normalno detinjstvo”, rekla Hristina.

Foto:Срби за Србе

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku akciju pomoći porodici Spasovski. Okvirna vrednost projekta izgradnje kuće iznosi 35.000 evra kako si njihov problem uspešno rešio.

Bonus video: Dušan Miljković o pomoći porodici Cvetković

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar