Foto: Promo

Inicijativa "Krov nad glavom" saopštila je danas da je njihovom aktivisti Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici za 30. septembar u 12 časova zakazano ponovno iseljenje iz objekta koji ne postoji.

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević u zaključku za iseljenje navela je da će na samom izvršenju prisustvovati i veštaci građevinske i geodetske struke, sa ciljem da pomognu identifikaciji predmeta izvršenja.

Nekoliko veštačenja sudskih veštaka već postoji, jedno u kome je navedeno da se objekat koji se nalazi na navedenoj adresi ne može identifikovati sa onim iz sudske presude, a i veštačenje iz koga se vidi da je predmet sudske presude, objekat od 66 kvadrata, srušen.

Dodatni problem je i što se na adresi nalazi više objekata i stambenih jednica, dok u presudi nije precizirano koji od tih objekata je predmet izvršenja, a na osnovu uvida u zemljišne knjige se vidi da ni jedan od objekata nije upisan kao kuća, kako se navodi u presudi, već zgrade.

Prethodni pokušaj izvršenja bio je 20. marta 2019. godine i tada je izvršiteljka odustala jer na licu mesta nisu pristupili izvršni poverioci.

Vlasništvo nad novim objektom je trenutno predmet odlučivanja Višeg suda u Beogradu, a poverioci pokušavaju da na svaki način sprovedu neizvršivu presudu kako bi izbegli bilo kakvo iznošenje dokaza i uzeli objekat u kom porodica živi već 90 godina, ističe se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram