Foto: N1

Niški krizni štab odlučio je da propiše obavezu nošenja maski u zatvorenim prostorima, skrati radno vreme ugostiteljima, ograniči broj posetilaca proslava i manifestacija na 20 osoba, kao i broj kupaca koji u isto vreme mogu da se nađu u radnjama, a dao je i uputstva o dezinfekciji objekata. Kazna za one koji ne budu poštovali naredbu niškog Kriznog štaba idu od prekršajnih prijava do zabrane rada na sedam dana.

Po odluci Gradskog kriznog štaba od danas se u Nišu primenjuje set mera za sprečavanje širenja epidemije, koje se odnose na obaveznu upotrebu maski u zatvorenom prostoru i držanju distance od dva metra.

Maske su obavezne u javnom prevozu, taksi vozilima, na pijacama. Zabranjeno je organizovano okupljanje više od 20 osoba na prostoru javne namene – i u zatvorenom i na otvorenom. To se pre svega odnosi na proslave, muzičke i sportske dogadjaje sa publikom gde je obavezno odstojanje dva metra.

Rad ugostiteljskih objekata ograničava se na radno vreme od 6.00 do 21.00 za zatvoreni deo, odnosno 6.00 do 23.00 za otvoreni deo ugostiteljskog objekta.

Zabranjuje se rad velnes centara i zatvorenih bazena, sem za klubove uz poštovanje distance, dok otvoreni bazeni mogu raditi, takođe uz poštovanje mera zaštite.

Saloni, teretane, verski objekti mogu raditi uz korišćenje maski, poštovanje distance i stalnu dezinfekciju, a dezinfekcija je zahtevana i za ulaze stambenih zgrada i javne površine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare