S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Republike Srbije, krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne, saopštila je Vlada Srbije, posle sednice kriznog štaba za suzbijanje bolesti kovid 19.

„Od sutra, 30. juna na teritoriji grada Beograda, obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka. Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske. Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive“, ističu u Vladi Srbije.

Što se ostatka Srbije tiče, kako se navodi – najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram