Exit
Foto:Shutterstock/Mashinac

Najpoznatiji srpski festival "Exit" dobio je saglasnost Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa za njegovo održavanje u Novom Sadu.

Kako su saopštili organizatori tog festivala, ovogodišnji „Exit“ će se održati u skladu sa bezbednosnim protokolima u periodu od 8. do 11. jula.

Na festival će ulazak biti dozvoljen samo vakcinisanima, kao i onima koji imaju antitela nakon preležanog koronavirusa ili negativni PCR test ili brzi antigenski test.

Organizatori su naveli da će na ovaj način biti zanemarljiv rizik od širenja virusa.

„Ovim činom Srbija, poput SAD, Belgije, Holandije, Danske i mnogih drugih država, konačno i zvanično dobija festivalsko leto, koje je nedostajalo pre svega mladima. Tek će se pokazati kakve je sve posledice na mentalno zdravlje ostavila pandemija, ali za sada su istraživanja pokazala da je depresija povećana za 700 odsto. Međutim, saglasnost za održavanje festivala u Srbiji i širom sveta napokon budi optimizam i daje viziju povratka normalnom životu. Ovakvom odlukom ujedno može da počne oporavak manifestacione privrede, teško pogođene zabranom rada koja traje već 15 meseci“, naveli su Ujedinjeni festivali Srbije.

Inače, na Exitu su svoje nastupe već potvrdili David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Buč Kesidi, i stotine drugih.

Podsetimo, „Exit“ je prethodne godine slavio 20 godina postojanja, ali je usled pogoršane epidemiološke situacije festival bio odložen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram