Mijomir Pelemiš, Branislav Tiodorović, Predrag Kon, Sednica kriznog štaba Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Članovi Kriznog štaba sastaće se danas na sednici na kojoj bi trebalo da donesu odluku o ukidanju kovid propusnica, ali i mogućnosti izmene pravila karantina za osobe koje su bile u kontaktu sa inficiranima.

O mogućnosti da se ukinu kovid propusnice još u petak su razgovarali članovi Štaba i premijerka Ana Brnabić, a čak je i predsednik Vučić nedavno izjavio da nismo daleko od toga.

Ukoliko Krizni štab bude doneo odluku o ukidanju kovid propusnica, direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tanja Adžić Vukićević kaže da će tu odluku podržati.

„Došlo je vreme za to. Ako su sve druge države oko nas ukinule kovid propusnice, onda jeste vreme“, kaže naša sagovornica, dodavši da veruje da je dve trećine ljudi u Srbiji bilo zaraženo koronavirusom“, rekla je ona za Nova.rs.

Doktor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, najavio je novu sednicu Kriznog štaba konstatacijom da je sadašnji način primena kovid propusnica izgubio smisao, te da podržava jedino celodnevno važenje propusnica.

On je u izjavi za Nova.rs rekao da se kovid propusnice uglavnom ne poštuju, te da ih zbog toga i treba ukinuti.

„Mišljenja sam da su kovid propusnice sa primenom od 20 časova, izgubile svaki smisao jer se uglavnom ne poštuju. Medicinski deo Kriznog štaba je bio i ostao na stanovištu da samo kovid propusnice 24 časa imaju smisla“, rekao je nedavno Tiodorović za Nova.rs.

Prema saznanjima Nove.rs, na današnjoj sednici Kriznog štaba razmatraće se, između ostalog, i o uvođenju četvrte doze vakcine protiv koronavirusa.

Bonus video: Dr Radmilo Janković – Da li su kovid propusnice ubrzale vakcinaciju 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar