Protiv niške Klinike za kardiohirurgiju pokrenuta je krivična prijava zbog ispitivanja tromboze kod kovid bolesnika standardnom metodom. Direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić tvrdi da se radi o "bizarnom i orkestriranom pritisku na njih".

„Ne znamo ko je podneo krivičnu prijavu, ne znamo ni koji je tačan sadržaj krivične prijave. Znamo samo da se radi o naučno istraživačkom radu tokom korone“, rekao je Milić u emisiji „Novi dan“ na N1.

On je istakao da je policija bila u Klinici i tražila dokumentaciju na uvid.

„Moram reći da je vrlo bizarno, pomalo liči na cirkus Monti Pajton – istraga u vezi istraživanja o koroni, gde nije bilo nikakve štete, gde smo radili najnormalnije procedure, koje su se radile pre toga i koje se rade i dan danas“, objasnio je Milić.

Prema njegovim rečima, radi se o klasičnoj proceduri koja se primenjuje od 2009. godine do današnjeg dana.

Pročitajte još

„Kada se desila korona mi smo samo radili svoj posao i vidi se kolika je bizarnost u tome da neko bude pod istragom što je radio svoj posao. To za šta nas oni optužuju je rad koji smo mi sproveli tokom vanrednog stanja“, ocenio je Milić.

On tvrdi da „ovde bukvalno nema ničeg sumnjivog“ i da su pozadina svega druge stvari.

„Prvo očišćene su liste čekanja, time su se uznemirili različiti lobiji – posebno privatni i birokratija. Zatim, što smo se drznuli da podsetimo da sadašnjii direktor treba da ide u penziju i na njegovo mesto treba da dođe neko drugi. Da upravni odbor ljude iz Beograda zamene ljudi iz Niša i treći najvažniji razlog je naša najava da hoćemo da učestvujemo na lokalnim izborima“, rekao je Milić.

Zbog silnih pritisaka, kako je naveo, „apsolutno je dovelo do jedinog mogućeg zaključka da ćemo izaći na izbore kao grupa građana“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar