Kristina Jocić Foto:Privatna arhiva

Kristina Jocić (31), majka petoro dece iz sela Kusadak kod Mladenovca, obolela je od kancera koji je metastazirao i hitno joj je potrebna pomoć. Njen suprug Dalibor ne može od svoje skromne plate da izdržava decu i da finansira njeno lečenje.

Teška sudbina zadesila je skromnu porodicu Matović, pošto je majka tri dečaka i dve devojčice, Kristina, obolela od kancera.

Porodica jedva sastavlja kraj s krajem, a nedostaje im apsolutno sve – garderoba, hrana, pelene, sredstva za ličnu higijenu, školski pribor… Njihov otac, a Kristinin suprug radi privatno, ali njegova skromna primanja ne mogu da pokriju sve porodične i novonastale troškove oko Kristininog lečenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristini je prošle godine u martu otkriven tumor, pred rođenje petog deteta. Tada joj je dijagnostikovan karcinom dojke, koji je sada u četvrtom stadijumu. Počektom ovog meseca sumnja se da se tumor proširio na vrat, pazuh i na kožu. Sumnja se da je metastazirao i na mozak.

Porodica otplaćuje kredit, a Kristini je samo za lekove potrebno oko 9.000 dinara nedeljno, pa ne može da pomisli na prirodnu terapiju za jačanje imuniteta koja košta skoro 100.000 dinara. Često oba roditelja legnu gladna, da bi njihova deca imala.

Kristina Jocić Foto:Privatna arhiva

Veliku akciju za ovu porodicu organizuje humanitarno udruženje „Ne ignoriši“ iz Čelareva, a predsednik udruženja Dragan Stupar kaže da je vreme presudno s obzirom da su Kristini lekari dali svega šest meseci života. Ipak, ona se bori i ne odustaje.

Pomozimo Kristini:

uplatama na račun udruženja „Ne ignoriši“ Čelarevo 340-1000138855-72 Erste Bank Srbija, donacija za Kristinu.

A Kristinu možete lično kontaktirati na broj telefona 0612336428.

BONUS VIDEO: Nacionalni dan protiv kancera dojke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare