Krenula pomoć za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu

Društvo 03. jul. 202014:30
Podeli:
Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da se zahvaljuje svim građanima i građankama koje su učestvovali u prikupljanju pomoći za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu. Prvi kontingent medicinske i zaštitne opreme danas je u dva kombija krenuo prema ova tri grada, a prikupljanje pomoći se nastavlja u prostorijama Inicijative u Dositejevoj 13.

„Nakon apela aktivistkinje Aide Ćorović, od ponedeljka je u ovoj solidarnoj akciji u kojoj je učestvovao veći broj organizacija, pojedinaca i pojedinki sakupljeno blizu dva miliona dinara i kupljena veća količina medicinske i zaštitne opreme koja je potrebna medicinskim ustanovama u ova tri grada, a građani i građanke Beogradu su u naš štab donosili svoje zalihe opreme i materijala“, saopštili su iz Inicijative Ne davimo Beograd.

U saopštenju se navoid da je u ovim gradovima zdravstveni sistem pred kolapsom i pozivaju se građani da doniraju sledeći zaštitni materijal: zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočari, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 i Longacef.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar