Foto: Shutterstock

Nataša Milenković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece u Domu zdravlja u Kraljevu, u čijoj se dečjoj Kovid ambulanti dnevno obavi oko 150 pregleda, izjavila je da je za četiri nedelje obavljeno 2.500 pregleda dece sa sumnjom na infekciju.

„Od toga je 1.500 testiranih, a 500 pozitivnih na korona virus. Deca prolaze s blažom kliničkom slikom, uglavnom s povišenom temperaturom, koja je ponekad praćena dijarejom, glavoboljom i bolovima u kostima. Dobro je što kod dece brzo prolazi“, kaže dr Milenković, dodajući da više obolevaju deca u čijoj porodici niko nije primio vakcinu, ali i da ima i one čiji su roditelji uredno vakcinisani.

PROČITAJTE JOŠ:

Uglavnom su u pitanju mlađi srednjoškolci i osnovci starijeg uzrasta, ali virus ne zaobilazi ni najmlađe. Troje mališana upućeno je na lečenje u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

„Deca dolaze kovid pozitivna iz kontakata, iz škole, s proslava i zajedničkih okupljanja. Dobro je što je u minulom periodu povećano interesovanje mladih za vakcinaciju, u Kraljevu se sedmično „Fajzerom“ vakciniše između sedmoro i desetoro dece“, ističe dr Milenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar