Podeli:
Foto: REUTERS/Marko Djurica

Da PCR testova nedostaje u Kraljevu pokazuju primeri ljudi koji su uplatili 6.000 dinara kako bi se testirali. Kraljevčanina Andriju B. vratili su iz Kovid ambulante u ovom gradu, iako je došao da se testira sa uplatnicom, uz obrazloženje da "nije moguće da ga testiraju". Rečeno mu je da sve odgovore potraži u Zavodu za javno zdravlje.

Andrija (25) kaže za Nova.rs da je imao sve simptome koronavirusa, kao što su povišena temperatura, malaksalost i gubitak čula mirisa. Kako bi bio utvrdio da li je pozitivan, uplatio je 6.000 dinara i otišao u Kovid ambulantu.

“Tamo su mi odmah rekli da ne mogu da me testiraju. Pitao sam, kako, kad sam uplatio. I sve vreme im pokazivao uplatnicu. Ma, kakvi. Nisu hteli ni da se raspravljaju. Samo su rekli da zovem Zavod za javno zdravlje”, priča ovaj mladić.

Kada se vratio kući, pozvao je broj telefona koji je dobio. Ali, onda kreću nova neprijatna iznenađenja.

“Prvo su mi bukvalno spustili slušalicu. A pitao sam ih šta treba dalje da radim. Platio sam, a niko me ne testira. Onda sam pozvao drugi broj koji sam našao. Tamo su se javili i uputili me da pozovem neki treći broj. I tada sam dobio informaciju da će mi u ponedeljak refundirati novac”, začuđeno nam je ispričao ovaj Kraljevčanin.

A koliko je teška situacija sa nedostatkom PCR testova, pokazuje i naše saznanje da je Kovid ambulanta u četvrtak u prepodnevnoj smeni imala samo četiri testa.

“Tačno je da je od početka nedelje bilo problema sa manjkom testova. Juče je iz Čačka stigao jedan broj. Osim Kovid ambulante, i bolnica je dobila. Ali, komercijalni PCR testovi su praktično ukinuti”, kaže za Nova.rs izvor iz Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

U Kraljevu od 17. juna do danas registrovano 76 novih slučajeva virusa korona, a da je u prethodna tri meseca bilo ukupno 50 slučajeva. Čak 85 odsto novozaraženih ima ispod 45 godina. Od početka epidemije u Kraljevu je ukupno potvrđeno 126 slučajeva infekcije, a petoro pacijenata je preminulo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar