Foto: Vladislav Mitić

Jedna od pošta u Kraljevu, odlučila je da na svojevrstan način od jutros započene mere štednje električne energije. Iako se štednja treba smatrati dobrim potezom, pojedini su zbog površnog shvatanja preporuka, otišli u potpuno drugu krajnost.

Naime, u jednoj pošti u Kraljevu, građani su jutros bili iznenađeni kada su videli radnice na šalterima kako u mraku rade za pultom i računarima.

„Ušao sam u malu poštu, kako je zovemo, da uplatim novac. I vidim da je unutra mračno. Pomislio sam da je nestala struja. Ali onda sam ugledao radnice kako sede i kucaju po tastaturama. Kada sam ih pitao šta se dešava, odgovorile su mi – mere štednje struje“, kaže jedan Kraljevčanin uz osmeh i opasku da su neki krajnje bukvalno shvatili preporuku države.

Iako ovaj slučaj nije trajao duže od nekoliko sati, jer su u međuvremenu shvatili da u mraku nije moguće raditi, a ni građani se baš najbolje ne snalaze, slučaj je otkrio strahove zaposlenih u javnim sektoru kako da postupe u određenim trenucima.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su javna preduzeća i ustanove dobile nalog da u narednih pet dana izrade planove uštede električne energije, i izrazila nadu da će preporuke vlade o štednji uskoro postati obavezujuće.

***
BONUS VIDEO – Stručnjaci otkrivaju kakva nas zima čeka: Elektrošok za novčanike građana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar