Foto:EPA-EFE/MARTA PEREZ

Posle nekoliko nedelja stagnacije, poslednjih dana na teritoriji Kraljeva zabeležen je blagi rast broja novozaraženih koronavirusom. Dnevno sada bude po desetak obolelih osoba.

Kako saznajemo, uglavnom je reč o povratnicima sa letovališta.

„Imamo nekoliko pacijenata koji su vratili sa letovanja u Crnoj Gori. Nekoliko je porodičnih infekcija, a virus su doneli iz neke druge sredine. Imamo i slučaj zaražavanja u kancelariji. Tu je nekoliko obolelih“, kaže Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, starosna struktura zaraženih ide prema mlađoj populaciji, od 30 do 40 godina. I uglavnom je reč o nevakcinisanim osobama.

„Imali smo dva bolesnika koji su se zarazili, a bili su vakcinisani. Oni imaju lakšu kliničku sliku“, rekao je Parezanović.

Lekari kažu i da prate situaciju u Vrnjačkoj Banji koja je puna turista. A sledeće nedelje će okupiti veliki broj ljubitelja muzike, jer kreće Lovefest.

„Sa zebnjom pratimo dešavanja u Vrnjačkoj Banji. Odnosno, da li će se broj novoobolelih iz ovog mesta povećati. Za sada toga nema, ali se u narednim danima može očekivati“, objašnjava infektolog Milan Parezanović.

BONUS VIDEO: Mere protiv korone u Olimpijskom selu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare