Foto: N1

Građani kragujevačkog naselja Aerodrom protestovali su zbog izgradnje objekta na travnjaku ispred zgrade u ulici Grada Karare. Tvrde da nisu znali za javnu raspravu, promenjen je detaljni urbanistički plan, a poslovni objekat će biti dvostuko viši od plana i zakloniće zgradu. Obratiće se Upravnom sudu, a bagerima neće dozvoliti da rade.

Stanari zgrade na uglu ulica Grada Karare i Vladimira Rolovića u kragujevačkom naselju Aerodrom protestuju jer je lokalna samouprava dozvolila gradnju objekta trgovinskog lanca na travnjaku, 10 metara od zgrade, prenosi N1.

Upravnik zgrade tvrdi da je obavljena konverzija zelene površine u građevinsko zemljište mimo detaljnog urbanističkog plana. Stanari traže rekonverziju jer je javna rasprava za njih bila – tajna. Prva adresa je Grad Kragujevac.

„Ako tu ništa ne uradimo, naći ćemo dobrog advokata i ići ćemo do Upravnog suda. Mnogi ne znaju, detaljni urbanistički plan za Aerodrom završen je ’87. godine. Stavljena je tačka, nema nikakve gradnje. Objekat koji se gradi ne sme da pređe polovinu visine zgrade koja postoji, a oni po ovom projektu prave zgradu od 13,65 metara, a naša zgrada ima taman toliko“, kaže upravnik zgrade Novak Mladenović.

Foto: N1

Stanovnici Aerodroma nisu za gradnju na travnjaku gde se deca igraju.

„Ako bude tržni centar, ja se nadam da ćemo da se izborimo da ne dozvolimo da tu bude tržni centar“, rekla je Radmila Petrović iz naselja Aerodrom.

Povezane vesti:

„Problem je što se ne zna ni ko je ovo postavio, a ljudima su stavili ogradu na ulazna vrata zgrade“, dodaje Vasilije Mihajlović, takođe iz ovog naselja.

Komšinica Snežana Milutinović kaže da je došla da podrži komšije u njihovoj borbi protiv gradnje novog tržnog centra.

„Ovde na Aerodromu, na potezu od semafora do ovog dela koji je ograđen, znači rasksnica ulice Bosanske i produžetka grada Karare i Atinske, za sada ima pet tržnih centara. Ovaj bi bio šesti“, rekla je ona.

Stanari zgrade u Ulici Grada Karare broj 4 redovnim putem će potražiti pravdu, ali ne isključuju radikalizaciju protesta, kada vide bagere pred zgradom.

„Najverovatnije se radikalizuje protest. Ovo je samo uvertira. Nećemo da otkrivamo, za sada“, kazao je još jedan stanar  naselja Aerodrom Slavimir Šćepanović.

„Možda ćemo se i fizički suprostaviti. Moguće je“, dodaje upravnik zgrade Novak Mladenović.

Stanovnici najvećeg kragujevačkog naselja kažu da su lokalnoj samoupravi važniji investitori nego generacije mališana koje se 40 godina igraju na travnjaku koji je sada ograđen.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar