Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Članovi kragujevačkog ogranka ruskog moto kluba "Noćni vukovi" uručili su danas svetosavske paketiće deci koja se nalaze u Prihvatilištu u tom gradu. Reč je o velikoj akciji dodele paketića, koje su za decu u Srbiji obezbedili Grad Moskva i Federacija mototurizma Rusije.

Paketiće sa pozdravima iz Rusije, na adresu Prihvatilišta doneli su kragujevački bajkeri. Oni su, kao ogranak moto kluba „Noćni vukovi“, deo velike pravoslavne akcije, koju povodom obeležavanja najvećeg srpskog prosvetitelja Svetog Save organizuju Vlada Moskve, Federacija mototurizma Rusije i Fond jedinstva pravoslavnih naroda.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Paketići su, kako navode, obezbeđeni za decu iz cele Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, kao i za decu iz BiH, Crne Gore i Severne Makedonije. Kragujevački „Noćni vukovi“ odlučili su da u svom gradu, paketiće iz Rusije, poklone deci u Prihvatilištu, dodajući da organizatori ove akcije, uz poklone upućuju posebne čestitke od Vlade grada Moskve i svih stanovnika ruske prestonice, želeći deci puno mira, radosti i Božje pomoći u novoj godini.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Prihvatilište u Kragujevcu radi u okviru Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“, a trenutno je u toj ustanovi 25-oro dece, od tri godine do srednjoškolskog uzrasta.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Centru objašnjavaju da u njihovoj ustanovi, smeštaj i stručnu psihosocijlanu podršku dobijaju deca i mladi koji su korisnici Prihvatilišta, kao i deca čije su majke žrtve porodičnog nasilja.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar