Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Učenici nižih razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Kragujevcu sutra idu na planiranu rekreativnu nastavu na Zlatiboru, uprkos višednevnim polemikama u srpskoj javnosti o tome da li će nastava u školama biti obustavljena zbog širenja koronavirusa.

Prema najnovijim informacijama, do 20 sata, u Srbiji je zabeleženo još pet novih slučajeva zaraženih COVID-19, što znači ukupno 46 pozitivnih osoba. I pored toga što broj zaraženih pacijenata raste, u Srbiji još uvek nije donešena mera o obustavi školske nastave, pa tako učenici pojedine obrazovnih institucija sutra idu na rekreativnu ekskurziju.

Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ u Kragujevcu potvrdila je za portal Nova.rs da je tačno deca sutra idu na rekreativnu nastavu, ali nije želela da daje preciznije odgovore, odnosno koliko učenika ide na Zlatibor, kao i da li je bilo odustajanja pred polazak.

„Ne vidim nikakav problem zbog realizovanja rekreativne nastave, jer je Ministarstvo prosvete zabranilo samo odlazak na inostrane ekskurzije, ali ne i na rekreativne nastave i ekskurzije koje se realizuju u Srbiji“, rekla je za naš portal direktorka ove škole Jelena Stojanović Bogdanović.

Kako saznaje portal Nova.rs, tokom sutrašnjeg dana i ponedeljka, u dva objekta za odmor i rekreaciju na Zlatiboru, dolaze još tri škole iz Srbije, a odmaralištima je potvrđen dolazak oko 200 dece.

 

Ministar Šarčević: Obustava ekskurzija u inostranstvu

Podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević, saopštio je u ponedeljak, 9. marta, da je doneta obavezujuća preporuka svim školama u Srbiji da se, zbog širenja koronavirusa, obustave sve ekskurzije u inostranstvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: