Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U centralnom gradu Šumadije, koji je mesecima bio žarište koronavirusa, večeras će biti zatvorene dve kovid ambulante, prenosi agencija Beta. Razlog za zatvaranje je povoljna epidemiološka situacija, pa će ove dve ambulante, od ponedeljka 18. januara početi da rade u redovnom režimu primarne zdravstvene zaštite. Pacijenti sa respiratornim simptomima i dalje će na preglede moći da odlaze u kovid ambulantu u ATD-u, a radiće i kovid ambulanta za decu. 

Piše Alekandra Kovačević

Zbog povoljne epidemiološke situacije i trenda opadanja novoinficiranih građana u Kragujevcu, od večeras iz kovid režima izaze ambulanta u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“ (ZZZR), kao i Zdravstvena stanica  broj 1 Doma zdravlja.

Ove dve ambulante od ponedeljka se vraćaju na redovan rad sa pacijentima,  a građani sa respiratornim simptomima i dalje će neophodan pregled i testiranje na koronavirus,  moći da urade u „najstarijoj“ kovid ambulanti u zgradi ATD-a.

Ambulanta će, kao i do sada, biti otvorena svakodnevno od 7 do 22 sata, a u njoj će u dve smene raditi po osam lekara.

Dečija kovid ambulanta Doma zdravlja nastavlja sa uobičajenim radom od 7 do 21 sat.

U Domu zdravlja, agenciji Beta je rečeno da se poslednjih dana na preglede javlja oko 500 pacijenata sa sumnjom na kovid infekciju i da je manji broj pozitivnih građana. Tajkođe, dežurni lekari beleže više kontrolnih pregleda u odnosu na prvi dolazak i testiranje na virus.

U Kliničkom centru Kragujevac trenutno su zbog virusa Covid 19  hospitalizovana 164 pacijenta, od kojih je 18 na respiratoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar