Foto: kragujevac.rs

Gradska uprava Kragujevca uručila je danas poklon čestitku od 100.000 dinara, prvorođenoj bebi u 2021. godini po Julijanskom kalendaru. Prva beba je dečak, koji je na svet došao šest minuta posle ponoći, a Gradska uprava je donela odluku da sve bebe koje budu rođene tokom današnjeg dana, na poklon dobiju kengur nosiljku.

Kragujevac je i 1. janura nagradio prvorođenu bebu novčanom čestitkom u istom iznosu.

Foto: kragujevac.rs

Dečak, koga je rodila Ana Aničić, težak je 4.190 grama, dugačak 55 centimetara i treće je dete u porodici Aničić.

Beba je na rođenju dobila najviše ocene, a doktorka Tatjana Kastratović je izjavila da se dečak i mama osećaju dobro.

Prinovu u ovoj porodici čestitato je predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović, koji je rekao da je rođenje deteta najbolji način da se započne pravoslavna Nova godina.

„Posebno se radujemo što je ovo treće dete u porodici, ali i kada čujemo da je u gradu sve više porodica koje imaju dvoje ili troje dece. Tradicionalno smo uručili simboličan poklon za dečaka i njegovu porodicu, kao i za osoblje porodilišta Ginekološko akušerske klinike u Kragujevcu, koje ne samo za pravoslavnu Novu godinu, Božić i Vaskrs, već i ostalih 365 dana u godini u svim uslovima, daje maksimum od sebe, da pomogne porodiljama i trudnicama da na adekvatan način što više beba donesu na svet“, rekao je Petrašinović.

Gradska uprava pokloniće svim bebama rođenim 14. januara kengur nosiljke. Od 1. januara 2021. godine, u Kliničkom centru u Kragujevcu rođeno je 80 beba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar