Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Kragujevcu je za poslednja 24  registrovan jedan  novi slučaja koronavirusa. Od 120 testiranih u laboratoriji ’’Kraguj’’ potvrđena su dva nova pozitivna rezultata, po jedan  u Kragujevcu i Aranđelovcu, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U kragujevačkom Kliničkom centru na lečenju je trenutno 16 pacijenata, od kojih su četiri sa težim simptomima na respiratoru, a u toku jučerašnjeg dana, sa lečenja je otpušten jedan pacijent i z Kragujevca.

U odnosu na prošlonedeljne rezultate, kada je u kućnoj samoizolaciji u Kragujevcu bilo preko 200 osoba, sada je znatno mani broj izolovanih građana. Trenutno je na području Šumadije mera kućne izolacije izrečena za  87 osoba. Među njima je najviše Kragujevčana -75, u Kniću je šest osoba u izolaciji, u Aranđelovcu četiri, u Batočini dve, dok u opštinama Topola, Rača i Lapovo nema izolovanih građana.

Od početka pandemije u Šumadiji je registrovano 2.568 osoba pozitivnih na koronavirus, a najviše ih je u Kragujevcu – 2003.

Na koronavirus do sada je na teritoriji Šumadije testirano ukupno 27.218 građana.

U Kragujevcu je i dalje na snazi vanredna situacija, koja je proglašena 27. juna,  zbog povećanog broja novoinficiranih koje je usledilo posle ukidanja vanrednog stanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare