Danica Grujičić, ministarka zdravlja Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnici privrednog društva AG Institut DO.O. Novi Sad potpisali su danas u Palati Srbija ugovor kojim započinju aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji UKC Kragujevac.

Predmet ugovora je izrada tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac kojom će biti obuhvaćeno oko 22.000 m2 površine izgradnje novih objekata i oko 14.000 m2 površine dogradnje i rekonstrukcije postojećih objekata. Ugovorena vrednost iznosi 85.746.000,00 RSD sa PDV-om.

Pročitajte još:

„Ovo je samo prva faza, a kada je naša ekipa bila u poseti Kragujevcu obećali smo da će biti rekonstruisan, najbolja i najpovoljnija ponuda je prihvaćena. Za to AG Institut ima 300 dana, a ja se nadam da će oni posao odraditi i ranije. Ovo je velika stvar za građane Šumadije, ali i Zapadne Srbije. On će sa novosadskim, niškim i beogradskim kliničkim centrom zaista značiti puno i mnoge stvari će moći da se rešavaju. Stara zgrada će biti rekonstruisana i usklađena sa standardima 21. veka, tu će biti izgrađeno i 40.000 kvadrata poliklinike. Novi objekat će imati 22.000 kvadrata, zajedno sa kolegama iz Kragujevca ćemo raditi na tome da se napravi pravedna raspodela i da tamo gde ima najviše gužve to su ugavnom onkološka, neruološka i psihijatrijska nažalost, tako da posebno treba voditi računa o tim pacijentima. Fizijatrija je takođe u jako lošem stanju, ne smem ni da pomislim kakva je posle poplava, a izuzetno je važna jer tu dolaze svi, od beba do ljudi koji su najstariji. Gledaćemo takođe i da pomognemo Domu zdravlja. Sve one službe specijalističke koje možemo da spustimo ćemo spustiti“, navela je Grujičić.

Kako dodaje, za sada nije poznato kada će radovi biti gotovi, a ona bi volela da to bude u naredne 2, 3 godine.

BONUS VIDEO: Danica Grujičić o ambulanti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar