ponovno zaražavanje
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" od danas je ponovo potpuno u kovid režimu zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Iz ove bolnice, za Nova.rs, kažu da: "kako se jedan krevet oslobodi, odmah se popuni, a ima i primera da se pacijenti iz Beograda zbog nedostatka kapaciteta šalju u druge bolnice, pre svega Kruševac".

O tome da za kovid pacijente nema mesta u beogradskim bolnicama svedoče i korisnici društvenih mreža.

„Koga interesuje, iz Beograda se Covid pacijenti šalju za Kruševac.

Prethodno je zamenik direktora KBC „Dragiša Mišović“ Predrag Savić rekao je za Radio-televiziju Srbije da je ta bolnica prethodna dva dana izmeštala pacijente i da je od danas potpuno u kovid režimu.

„Teško je bilo u sredu kada smo morali da kažemo pacijentima koji imaju malignitete da moraju da odu u druge bolnice i pronadju lekare koji će da ih operišu. Oko 400 takvih pacijenata je zbrinuto u poslednje dve nedelje“, naveo je Savić.

On je upitao gde će se sada lečiti oboleli od kancera koji su lečeni u toj ustanovi i gde će studenti obavljati praksu, a kako je naveo za kovid pacijente obezbeđeno je 300 ležajeva.

U Beogradu je sve manje kapaciteta za pacijente koji se ne leče od kovida.

I Kliničko bolnički centar „Zvezdara“ ponovo je ušao u kovid sistem 20. septembra . U kovid sistemu je od 9 septembra  i bolnica Bežanijska Kosa.

Kliničko bolnički centar „Zemun“ je trijažni centar za kovid pacijente, pa i on radi smanjenim obimom.

 

Bonus video: Nova.rs ispred kovid ambulante u Zemunu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare