Foto: N1

Nova kovid bolnica koja se gradi u vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" u Batajnici biće završena i do 1. decembra puštena u rad, rečeno je danas prilikom posete ministra odbrane Aleksandra Vulina graditeljima tog objekta.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas posetio gradilište bolnice površine 18.000 kvadratnih metara, sa 1.000 kreveta, koja će, kako je predviđeno, biti otvorena 1. decembra.

On je ocenio da, iako broj novozaraženih od koronavirusa u Srbiji opada, to nije razlog da se opustimo i ne mislimo šta nas može čekati u budućnosti.

Ovu Kovid bolnicu gradi Termomont, a direktor i vlasnik te firme Dejan Burčul rekao je danas da izgradnja ide po planu i da radovi teku predviđenom dinamikom.

„Rok nam je 1. decembar. Svesni smo naše obaveze, pre svega ugovorne, ali i naše obaveze prema zemlji. Država je odvojila ogromna sredstva da bi se izgradila ova bolnica, kao i bolnica u Kruševcu. Siguran sam da ćemo zajednički uspeti da završimo naš posao u predviđenom roku“, rekao je on.

Nova kovid bolnica imaće kapacitet od 1.000 kreveta, a sa površinom od 18.000 kvadratnih metara biće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar