Mi nismo "državni umetnici" i čitavu priču o državnoj pomoći samostalnim umetnicima ne treba politizovati, rekao je u Novom danu Bojan Kovačević, predsednik Koordinacionog odbora reprezentativnih umetničkih udruženja.

Odluka Vlade Srbije da budu pomognuti samostalni umetnici je dobra i zahvalni smo zbog toga, ali postoji čitav niz dezinformacija koje se vrte u medijima, kazao je on.

Pomoć za ovaj tromesečni period odlukom vlade dobili su samostalni umetnici koji su jedini zakonski jasna kategorija, ali su se sad javile sa raznih strana netačnosti, namerne i nenamerne, u vezi sa tom odlukom, dodao je Kovačević.

Kako je naveo, iskazana je volja za pomoć prema jednoj vrsti delatnosti u društvu, i Ministarstvu kulture i Vladi Srbije umetnici iskazuju određenu zahvalnost zbog uviđanja kako doprinose i to nema veze sa politikom.

Mnogi umetnici ili brojni umetnici koji nisu samostalni, a mozda bi mogli da dobiju taj status nisu ni pokucali na vrata da konkurišu za njega, istakao je.

O ovoj temi u Novom danu govorio je i Duško Paunković, potpredsednik Koordinacionog odbora reprezentativnih umetničkih udruženja.

Snimak celog gostovanja možete pogledati na sajtu N1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)