Foto: Ivan Dinić/Nova S, Aleksandar Nastevski

Kosovski novinar, autor TV i radijskih emisija i stand-up komičar Mentor Šuki istakao je za portal Nova.rs da je politika nažalost današnji showbiz, a da su nam političari najveće zvezde, koje imaju najviše vremena u svim medijama.

„Mislim da su nam, u celom regionu, roditelji napravili najveću štetu, govoreći nam odmalena ‘budalu treba pustiti da radi svoje’. Zato smo sada tu gde smo“, izjavio je novinar i komičar iz Prištine za naš portal.

Sa Mentorom smo razgovarali tokom njegove posete Beogradu, u koji je, kako kaže, već dolazio mnogo puta. Smatra da između Beograda i Prištine ima više sličnosti nego razlika.

„U Beogradu sam dolazio mnogo puta i uvek je dobar provod, a sličnosti ima više nego razlika. Za to krivim ‘mejnstrim’ medije koji dobijaju više klikova ako rade i koncentrišu svoje reportaže na razlikama koje polarizuju već polarizovano društvo“, istakao je Šuki za naš portal.

Mentor Šuki je ocenio u razgovoru za naš portal da kosovski političari poput srpskih jesu „dnevna doza komedije“, a da od humorističkih emisija u Srbiji „gleda Kesića – i super je“.

„Pa jesu i nisu slične teme… Mislim da Srbija ima više o čemu i šta da se priča i piše, ali mislim da je Kosovo liberalnije što se tiče satire u medijima. A što se tiče emisija iz Srbije, gledam Kesića – super je“, poručio je Šuki.

Mentor Šuki Foto: Aleksandar Nastevski

Na pitanje koliko je izazovno baviti se satirom u današnje vreme, Šuki odgovara da jeste izazovno kada je satira odjednom i realnost.

„Tako da treba gledati mnogo različitih perspektiva za svaku stvar o kojoj pričaš, a to posebno dolazi u obzir ako pričamo o stand-up komediji“, izjavio je Šuki za portal Nova.rs.

Upitan da li od komedije može i da se preživi, Šuki nam odgovara:

„Preživi se svakako, ali da se živi od komedije… Jeste, živi se dobro“, poručuje naš sagovornik.

On ističe da je kosovska scena dobra, ali da ima prepreka upozoravajući da je kriza globalna u današnje doba.

„Posebno ako uzmemo u obzir celu ‘cancel’ kulturu i ‘političku korektnost’ koja je za kraj čuvala i komičare i one koji pišu satiru. Iako nemate nekoga ko vas cenzuriše, onda se većina autocenzuriše. Ali počeli su ljudi da se zamaraju sa fizičkom, teatralnom komedijom, a u zadnje vreme je popularna i igra rečima i analiza socijalnih, kulturnih i političkih problema“, zaključio je Šuki u razgovoru za portal Nova.rs.

BONUS VIDEO – Kako bi izgledala Kesićeva emisija bez politike (baš loše) VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar