Foto:EPA-EFE/JAKUB KACZMARCZYK

U srpskim sredinama na KiM za poslednja 24 sata registrovane su tri novoobolele osobe i to dve iz Kosovske Mitrovice i jedna iz Zvečana.

Do danas je ukupno obolelo 86 osoba, izlečena je 31, a preminulo je pet osoba, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u dnevnom izveštaju.

Obolela lica su iz Kosovske Mitrovice (35), Zvečana (21), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (16), Studentski centar Kosovska Mitrovica (30), KC Kragujevac (2), KBC „Dr Dragiša Mišović“ Beograd (2).

Četiri lica u poslednja 24 časa izlečena i to dva iz Zubinog Potoka, jedna iz Leposavića i jedna iz Kosovske Mitrovice. Testirana su 42 lica (do sad ukupno testirano 737 lica) iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, naveo je Ðurić na Instagramu.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa bilo je 2 pregleda u COVID-19 ambulanti. Kod jednog pacijenta utvrđeno je postojanje simptoma, smešten je u izolacionu jedinicu i testiran.

U opštini Gnjilane nabavljeni su i distribuirani neophodni lekovi građanima.

„U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 176 zahteva za nabavku lekova i hrane. U opštinama Istok, Kosovska Kamenica i Štrpce nabavili smo i podelili lekove, zaštitne maske i rukavice. U opštini Obilić obezbedili smo i podelili pakete sa hranom za ugrožene porodice i dezinfikovali sve javne površine. U Gračanici smo za 67 socijalno ugroženih porodica obezbedili hranu i lekove“, navodi Ðurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar