Foto: Shutterstock/bibiphoto

U Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik, nakon što je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima, pozitivan na korona virus.

Ovu informaciju sa redakcijom Blica podelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitinim dečakom, prisustvovao pripremi.

– Nakon što je priprema završena rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na kovid 19. I njegova majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti – kaže za Blic N.M.

Da je učenik pozitivan na koronavirus za Blic je potvrdila i direktorka Osnovne škole „Vladimir Rolović“ Marija Čekanović, koja je rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

– Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na korona virus. Što se tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao – kratko je rekla direktorka.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare