Foto:Privatna arhiva

U  laboratoriji "Kraguj" u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu, do 15 sati potvrđeno je 18  Covid pozitivnih građana, što je 12 odsto od ukupno 149 testiranih osoba. Virus je otkriven kod 16 Kragujevčana, a po jedan pozitivan rezultat potvrđen je kod građana iz Ćuprije i Batočine. 

U Kliničkom centru u Kragujevcu, zbog komplikacija izazvanih koronavirusom, četiri pacijenta se nalaze na veštačkoj ventilaciji, dok je u kovid bloku hospitalizovano 15 inficiranih osoba, saopštio je kragujevački Institut. Tokom jučerašnjeg dana, sa lečenja je otpušten jedan pacijent iz Paraćina.

U odnosu na prethodni dan povećan je i broj građana koji se nalaze u kućnoj samoizolaciji, (juče bilo 144), a trenutno je na teritoriji Šumadije ova mera izrečena za 159 građana, najviše u Kragujevcu 133.

Od početka pandemije, u Šumadiji je koronavirus otkriven kod 2. 643 osobe.

Direktor kragujevačkog Instituta za javno zdravlje dr Dragan Vasiljević, svoje svakodnevne izveštaje, ponovo počinje rečima „Korona mora pasti“ i poziva građane na samodisciplinu i odgovornost.

„Nažalost, korona se vratila. Moramo da poštujemo sve preporuke koje smo odavno naučili. Maske su obavezne u zatvoirenom prostoru, distanca od dva metra i česta dezinfekcija ruku. Budite disciplinovani, samo tako ćemo dokrajčiti koronu“, poručuje dr Dragan Vasiljević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar