Korona kod 141 osobe u socijalnim ustanovama i domovima

Društvo 05. sep. 202015:48
Podeli:
Foto:Shutterstock

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 100 korisnika i 41 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je u gerontološkm centrima u Knjaževcu, Subotici, Kanjiži, dve radne jedinice centra u Novom Sadu, kao i u ustanovi za odrasle i starije Leskovac.

Virus je potvrđen i u službi pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u jabuci“ u Jabuci kod Pančeva, Ustanovi za odrasle i starije “Gvozden Jovančićević“ Veliki Popovac i Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice“, Kragujevac.

Prisustvo COVID-a postoji i u centrima za socijalni radu u Vranju i Kraljevu, Prihvatilištu za odrasla i starija lica pri Gerontološkom centru Novi Sad, domovima za smeštaj odraslih i starijih “Duga plus“ i „Dedinje“ u Beogradu, te “Kladomox plusu“ u Kelebiji, “Terza Eta“ dom u Priboju i “Kući nege“ u Subotici.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 948, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 384, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarsvo je rešenjima zabranilo pružanje usluga smeštaja domova “Doživeti stotu“ u Beograd, “Stara pruga“ na Umki i “Radost“ u Negotinu, a rad je zabranjen domu “Nada“ u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar