Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u prethodna 24 sata od korone preminulo još devet osoba, a registrovano je 1.722 novozaražena pacijenta.

Testirane su 9.503 osobe, a na respiratorima se nalazi 83 pacijenta.

***

U Srbiji je u subotu od korone preminulo još devet osoba, a registrovano je 2.314 novozaraženih.

Testirano je 12.506 osoba, a na respiratorima se nalazi 74 pacijenata.

***

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon govorio je o početku školske godine i istakao da ne očekuje da će povratak đaka u klupe imati efekta na pogoršanje epidemiološke situacije. On je izjavio da očekuje da će za dve sedmice doći do stabilizacije i da će potom uslediti opadanje broja novozaraženih.

„Ministarstvo prosvete i Institut ‘Batut’ formirali su koordinacioni tim koji će pratiti na nivou države šta se dešava, ali je spušteno na nivo lokalnih zajednica da glavna rešenja dolaze odatle kao predlozi. Taj tim će praktično rukovoditi situacijom po školama i odlučivati da li se prelazi ili ne prelazi na određeni model nastave“, rekao je Kon.

***

Direktor Doma zdravlja Tutin doktor Kemal Ćorović rekao je da se epidemiološka situacija pogoršava, da raste broj obolelih, kako među starijima tako i među decom i dodaje da je najmlađi pacijent jednomesečna beba.

„Nažalost imamo povećan broj mlađih pacijenata obolelih od koronavirusa. Samo u avgustu imali smo 51 obolelo dete – 15 predškolskog uzrasta i 36 školskog uzrasta. Najmlađi pacijent je jednomesečna beba koja je imala obostranu upalu pluća i koja je upućena u KBC ‘Dr Dragiša Mišović’. Po poslednjim podacima beba je dobro“, navodi Ćorović.

***

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemiije koronavirusa Branislav Tiodorović ocenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna i da je zadnji čas da se zaoštri kontrola mera protiv korone.

„Ne moramo još uvek da uvodimo mere u smislu zatvaranja određenih objekata, skraćivanja radnog vremena, mislim da smo daleko od toga“, rekao je Tiodorović i dodao da se zalaže za selektivan pristup kad je u pitanju rad objekata.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare