Foto: Privatna arhiva

Nebojša Drenovaković, konobar iz Kraljeva, kaže za Nova.rs da će da protestuje u centru grada, jer će zbog izvršitelja morati da napusti stan, a pri tom nema više ni novca da prehrani decu.

„Zadnja godina je strašna za konobare. Nisam više u mogućnosti da vraćam dug koji imam od ranije. I sada mi privatni izvršitelji kucaju na vrata. Radio sam svuda ranije, pa i po dva posla dnevno. Svakog vikenda sam imao tezgu. Dogovarao sam se sa izvršiteljima više puta oko dugova, ali nemaju sluha“, priča Drenovaković.

Kaže da je pričao sa izvršiteljima i tražio da pričekaju da bar malo počne da se radi, i da će isplatiti dug.

„Sada ne mogu jer nemam. Imam tu jednu platu, dvoje dece koja su kod mene svake druge nedelje. Dok se plati stan, komunalije i sve što treba, i da mi nije po malo bakšiša svakog dana, ne bih opstao. Kada mi sad izvršitelji budu uzimali dve trećine plate, mogu odmah da se preselim na ulicu“, priča ovaj Kraljevčanin.

Ovaj konobar se pita, da li to znači da ih je država gurnula pod led, dok je privatnim izvršiteljima omogućila da rade punom parom?

„A rekli su da sve zatvaraju, zar ne? Ako mi odbiju od plate, moraću, ali bukvalno da spavam ispred opštine u Kraljevu. Oni su me zatvorili, oni mi ne daju da radim, a sada me izvršitelj sahranio“, kaže Drenovaković.

Kaže da je reč o dugu koji ima za grejanje. Iako razume da on mora da se plati, smatra da nije humano i nije pošteno, da ga dovode u bezizlaznu situaciju.

„Ali ovi potezom oni mene puštaju niz reku i ja nemam druge osim da se udavim. Da nije ovo ovako vreme, ne bih se bunio, jer bi plaćao po malo svake nedelje. Ali ovako, stvarno se nema, niti ima kako da se zaradi. Nemam više novca ni za kiriju, ni za dvoje dece od pet i 14 godina. A da ne pominjem dalje, jer nemam za ništa. Na ivici sam živaca, jer nikada mi nije bio problem da radim. Jedva jedan posao imam i to ne za stalno, jer nas malo po malo zatvaraju. Radim za minimalac i sada su mi i to uzeli“, kaže ovaj očajan otac dvoje dece.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare