škola
Foto: Shutterstock

Fondacija “Evro za znanje” raspisala je konkurs za dodelu pet učeničkih stipendija

Stipendije po 100.000 dinara se dodeljuju nepovratno, isplaćivaće se u 10 jednakih rata, a pravo učešća na konkursu imaju svi učenici srednjih škola iz Srbije.

O načinu izbora stipendista za školsku 2020/21. godinu kandidati se mogu podrobnije obavestiti na sajtu Fondacije – rubrika stipendije/način izbora.

Sve pristigle molbe pregledaće komisija sastavljena od članova Fondacije koju će imenovati Upravni odbor. Prednost će imati oni sa boljim uspehom i lošijim materijalnim stanjem.

„Evro za znanje“ je fondacija građana koji svojim donacijama prikupljaju novac za stipendiranje najboljih učenika i studenata. Iako joj je sedište u Kosjeriću, odakle su poreklom i njeni osnivači, Fondacija stipendira kandidate iz cele Srbije.

„Mi već osmu godinu zaredom pomažemo školovanje najboljih đaka i studenata. Osnivačima Fondacije do sada se pridružilo nekoliko stotina građana i desetak kolektiva koji svojim donacijama pomažu one u čijim rukama će sutra biti budućnost naše zemlje. Činjenica je da nema bolje investicije od ulaganja u znanje i zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u ovoj plemenitoj i po društvo vrlo korisnoj aktivnosti“, kaže povodom konkursa Milan Živković, upravitelj Fondacije.

Rok za podnošenje molbi je 5. septembar, a konkursna dokumenta (molba, potvrda iz škole o uspehu, nagrade na takmičenjima, prodična primanja i kontakt adresa) slati isključivo na adresu: Fondacija „Evro za znanje“, Olge Grbić 5, 31260 Kosjerić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar