Ilustracija Foto:Zoran Lončarević

Fondacija "Biljana Bosnić Ognjenović“ objavila je konkurs za istoimenu novinarsku nagradu, koja se dodeljuje za najbolju tekstualnu ili video reportažu o nekoj od turističkih destinacija u Srbiji.

Kako je saopšteno, nagrada podrazumeva plaketu i novčani iznos od 100 hiljada dinara. Pravo da konkurišu imaju novinari, kao i studenti svih fakulteta u Srbiji.

Prijave na konkurs slati do 15.07. 2021. godine na e-mail adresu: [email protected].

Radovi koji konkurišu ne smeju biti već objavljivani, niti nagrađivani. Svaki kandidat može da konkuriše samo sa jednom reportažom.

Pisana reportaža može da sadrži najviše 10.000 karaktera sa proredom i 3 do 4 fotografije, dok video može da traje do 15 minuta.

Pobednik će biti proglašen 21.07. 2021. godine. Nagrada će biti uručena 27.09. 2021. godine, na Međunarodni dan turizma.

Biljana Bosnić Ognjenović, kao jedna od najboljih mladih turističkih novinarki, iza sebe je ostavila brojne novinarske reportaže, putopise i intervjue sa ličnostima iz sveta kulture i umetnosti, kao i ekspertima iz oblasti kulinarstva, ugostiteljstva, turizma i hotelijerstva.

Rođena je jula 1984. godine u Sarajevu. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2008. godine, gde je 2012. godine završila master studije na smeru Komunikologija.

Za 10 godina novinarske karijere u časopisu “Turistički svet” radila je na razvoju i promociji srpskog turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva.

Doprinela je kulturnoj saradnji Srbije sa mnogobrojnim zemljama u regionu i svetu, neumorno radeći na promociji i širenju srpske kulture u inostranstvu.

U Srbiju je donosila najbolja iskustva iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i brojne putopise čiji je cilj bio upoznavanje i povezivanje kultura kroz različitosti i specifičnosti.

Posebno je sarađivala sa zemljama Afrike, poput Egipta, Tunisa, Alžira i Maroka.

Utrla je puteve srpskom vinskom turizmu, pišući o vinskim putevima Srbije kroz koje je predstavljala najbolje vinarije i vina različitih regiona, u spoju sa kulturno istorijskim znamenitostima tih oblasti.

Preminula je u Beogradu 11.januara 2019. u 35. godini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar