Kon: Situacija bolja, ali i dalje nestabilna

Društvo 12. jan. 202109:24 > 09:42
Podeli:
Foto: Printscreen; Dr Predrag Kon

Epidemiološka situacija se poboljšava i nije više vanredna, ali jeste i dalje nestabilna i i nesigurna, ocenio je gostijući u Jutarnjem programu epidemolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. On je rekao da neće biti organizovanog dočeka Srpske nove godine i da su postojeće mere produžene zato što daju rezultate.

Doktor Predrag Kon kaže da ćemo u toku ove nedelje videti stvarno stanje i efekte novogodišnjih i božićnih praznika.

„Epidemiološka situacija se poboljšava, nije više vandredna, ali je nesigurna, nestabilna i povremeno nepovoljna. Mnogo je ljudi na respiratorima i ne možemo reći da je dobro, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, mere koje ostaju na snazi daju rezutlate i zato je produženo radno vreme kafana, kafića i prodavnica koje nisu prehrambene.

„Nema razloga za promenu nečeg što je dalo rezultate. Nema organizovnog Srpske nove godine i važi potpuno isti režim za ovaj dočeka kao za onaj ranije. Sve praznike treba slaviti u užem krugu porodice i deluje mi da je to stanovništvo prihvatilo i to je ono što je dobro. Svakko nije vreme za opuštanje“, navodi gost Jutarnjeg programa.

Epidemiolog Predrag Kon ponavlja da još dugo treba održvati distancu, nositi masku i voditi računa o higijeni prati ruke, a da o ukidanju mera možemo razmišljati tek kad se postgne kolektivni imunitet.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar